Krátke správy z domova (16)

BARDEJOV-VINBARG ■ V nedeľu 26. júla sa vo farnosti Bardejov-Vinbarg uskutočnila posviacka novej farskej budovy s kaplánskymi bytmi a pastoračnou miestnosťou. Posviacku vykonal v zastúpení vladyku Jána Babjaka SJ protosynkel Prešovskej archieparchie Mons. Ľubomír Petrík. Otec arcibiskup Ján sa na slávnosti nemohol zúčastniť pre preventívnu karanténu po svojom návrate z Ukrajiny. Na konci slávnosti všetkým zo srdca poďakoval farár farnosti otec Florián Potočňák, ktorý následne pri obede odovzdal viacerým pamätné listy vladyku Jána. (T. Kavuľa)

 

PREŠOV ■ Prešovský arcibiskup metropolita Ján Babjak SJ sa po návrate z Ukrajiny, kde sa zúčastnil na pohrebných obradoch za zosnulého mukačevského eparchu Mons. Milana Šášika CM, ihneď utiahol do povinnej domácej karantény. Test PCR absolvoval na siedmy deň, v pondelok 27. júla, na odbernom mieste v Prešove a jeho výsledok bol negatívny. Arcibiskup Babjak pokračuje vo svojej ďalšej pastoračnej službe. (IS PA)

 

KOŠICE ■ Vladyka Milan Chautur CSsR, košický eparchiálny biskup, sa po návrate z pohrebu vladyku Milana Šášika v ukrajinskom meste Užhorod podrobil povinnej karanténe a následne testom na koronavírus s negatívnym výsledkom. Vo svojej pastoračnej činnosti pokračuje naďalej bez obmedzenia. (TSKE)

 

MLYNÁROVCE ■ V nedeľu 2. augusta strávili spoločne veriaci a rodáci z farnosti Mlynárovce farský deň. Spoločným procesným sprievodom putovali s miestnym kňazom Matúšom Verbom ku Kaplnke Nanebovstúpenia Pána, ktorá sa nachádza za dedinou pri poľnej ceste smerom na Šašovú. Po modlitbe Molebenu k Presvätej Bohorodičke a Korunke Božieho milosrdenstva približne osemdesiat veriacich slávilo svätú liturgiu. Program farského dňa pokračoval spoločným pohostením v dome kultúry, na ktorom si veriaci mohli pripomenúť históriu farnosti prostredníctvom projekcie fotiek a zábavného kvízu. (M. Verba)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *