Studňa

SVEDECTVO (Andrea Lištiaková) Prútikárstvo je odsúdené samotným Bohom vo Svätom písme (Oz 4, 12) a k tejto veci sa vyjadrujú aj mnohí povolaní ľudia v tejto oblasti, samotní exorcisti. Aj otec Maretta o prútikárstve píše vo svojej knihe Odpoveď Cirkvi na fenomén zlého vo svete, kde dáva jasný postoj Cirkvi k vešteniu, prútikárstvu a kyvadlu.
„Boh vytvoril neviditeľnú hranicu medzi človekom a stromom poznania dobra a zla. Keď človek túto hranicu prekročil, ocitol sa na satanovom území a stal sa jeho zajatcom,“ píše. Aj Katechizmus Katolíckej cirkvi vypovedá jednoznačne a jasne, že treba odmietnuť všetky praktiky, ktoré sú v protiklade s úctou a rešpektom spojenými s láskyplnou bázňou, ktoré sme povinní mať jedine voči Bohu. (KKC 2116)
Preto sme sa s manželom Petrom rozhodli, že prútikára do našich životov nepozveme. Obrátili sme sa na nášho Boha a vo večernej modlitbe sme k mnohým veciam, za ktoré sme prosili, či už zdravie, lásku…, pridali aj prosbu o studňu, dobrú vodu, aby sa Boh oslávil aj v tejto veci.
Keď prišiel deň vŕtania studne, ostala som s naším Dávidkom v byte, ktorý sme mali prenajatý. Bolo skoro ráno. Peter mi vravel, že prvá otázka pracovníkov, ktorí prišli aj s prístrojom na vŕtanie studne, bola, kde prútikár stanovil miesto vŕtania. Peter im povedal, že prútikára sme nezavolali, že miesto sme si určili my sami. Pracovníci boli veľmi prekvapení a s obavami sa pýtali, kde majú vŕtať. S manželom sme sa dohodli, že vŕtať sa bude pár metrov od miestnosti, kde bude kotolňa, aby sme nemali zbytočné náklady na prípojku do objektu. Tam teda spustili vrt.
Okolo desiatej dopoludnia som to už nevydržala. Bola som nervózna, a tak som obliekla Dávidka a prišli sme k stavbe domu. Spoľahnúť sa na Boha v tejto oblasti bolo také zvláštne. Je také pochopiteľné a jasné, že Pán nám dáva zdravie, stará sa o nás, ale dá nám aj studňu? Bola to taká konkrétna prosba na Pána… Keď bol vrt vyvŕtaný v hĺbke asi 10 metrov, pracovníci nám oznámili, že tu majú vrt len do pätnástich metrov a že čím hlbšie idú, tým je zem suchšia a suchšia. Po svojich dlhoročných skúsenostiach to nevideli ako dobré. Pýtali sa teda, či majú prestať a čo majú robiť. Manžel im vravel, nech skúsia vŕtať ďalej. Pri hĺbke 12,5 metra im zo zeme začala sama vyvierať voda. Boli veľmi prekvapení. Vraveli, že za tie roky, čo vŕtajú studne, sa im taká vec ešte nestala…
Aj teraz máme jeseň.
Deti nastúpili do škôlky. Nielen Dávidko, ale aj Andrejko. Malý má už tri rôčky a práve toľko už bývame v novom dome. Novonarodeného Andrejka sme si, tak ako sme túžili, odniesli do novopostaveného domčeka. A máme skvelú studňu obsypanú kvetmi, na ktorú sme si postavili malú drevenú studničku s vedierkom. Studňa nám každý deň dáva vodu na bežnú spotrebu, v lete do bazéna a na zavlažovanie celej veľkej záhrady. Za hodinu z nej vytečie ešte 400 litrov vody, ktorú nevieme zužitkovať. Keď obec v teplých dňoch hlási, že je nedostatok vody a záhrady sa nesmú polievať, my máme prebytok a naše ratolesti sa vonku v horúčavách striekajú vodou. Je kvalitná, pitná, zdravá, s vysokým obsahom magnézia, železa a vápnika.
Ďakujem ti, Pane, že si sa oslávil aj v tejto veci. Ďakujem ti, Pane, že si nezabudol na nás, svojich služobníkov, a ukázal si svoju slávu. Ďakujem ti, Pane, že sa o nás staráš, že sa na teba dá spoľahnúť v každej životnej okolnosti, v každej veci, malej či veľkej, že nezabúdaš na tých, ktorí sa k tebe s dôverou obrátia. Ďakujem ti, Pane, že myslíš na svojich maličkých, že si si nás vryl do dlaní a nikdy na nás nezabúdaš, že si tu pre nás. Dávaj nám, Pane, milosť, aby sme sa k tebe samému obracali po celý náš život a nehľadali naše útočisko v nikom inom, len v tebe. Amen.
(dokončenie z predchádzajúceho čísla)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *