V Gruzínsku otvorili neohraničenú svätú bránu

(RV, foto: Ron Tskhoidze) Veľmi nezvyčajnú svätú bránu otvoril v predvečer začínajúceho Roka milosrdenstva 7. decembra 2015 apoštolský administrátor oblasti Kaukazu biskup Giuseppe Pasotto. Svätú bránu v gruzínskom meste Rustavi totiž tvorí iba zárubňa a dvere postavené na voľnom priestranstve, bez chrámu či múrov.

„Milosrdenstvo musíme žiť každodenne zoči-voči ťažkostiam, ktoré stretávame s vybudovaním chrámu, či iným ťažkostiam,“ povedal biskup Pasotto pre talianske Rádio inBlu pripomínajúc, že už niekoľko rokov sa v gruzínskom Rustavi snažia postaviť prvý katolícky chrám, a keďže nedostali povolenie miestnych úradov, symbolicky na plánovanom mieste otvorili bránu pri príležitosti Roka milosrdenstva.

Biskup Pasotto, do ktorého pastoračnej starostlivosti patria katolícke komunity v Gruzínsku a Arménsku, napísal aj list veriacim: „Aké je pekné vstúpiť do brány, kde nieto stien a strechy. Také je Božie milosrdenstvo. Neohraničené, nemá špeciálne lokality, je pre všetkých, objíma celý svet.“

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *