Krátke správy z domova (15)

JUSKOVA VOĽA ■ V Gréckokatolíckom mládežníckom centre Bárka sa 5. –10. júla konalo zavŕšenie Archieparchiálnej školy animátora dobrovoľníka (AŠAD). V Škole učeníka prešovský arcibiskup metropolita Ján Babjak SJ predstavil Cirkev a jej štruktúru, otec František Sochovič sa venoval téme modlitby chvál, zraneniam a odpusteniu, otec Patrik Maľarčík hovoril o zmene myslenia a otec Martin Tkáč vysvetlil liturgiu a význam krstného povolania. V Škole služby, v odbore animátor skupinky, Lukáš Demjančík priblížil tému Vízie, ciele a motivácia, Erika Novotná tému Delegovania, prof. Gabriel Paľa hovoril o prezentácii na verejnosti a Viktória Žolnová priblížila tímovú prácu. V kreatívnom odbore účastníci pripravovali rôzne ozdobné predmety a v mediálnom odbore tvorili príspevky pre sociálne siete, fotografie, videá, informačné grafiky, i videopozvánky na AŠAD. (-vž)

 

KUBRICA ■ Neďaleko Trenčína sa 5. – 10. júla konal jubilejný desiaty ročník Letného tábora Bratislavskej eparchie, a to za takmer celotýždňovej prítomnosti bratislavského eparchu Petra Rusnáka. Heslo tábora znelo: Do boja s Goliášom! Stačí ti moja milosť, lebo sila sa dokonale prejavuje v slabosti. Nechýbala modlitba, evanjelizácia, katechéza, svätá liturgia, práca v skupinách, práca s Božím slovom, turistika či záverečná opekačka pri táboráku. (Z. Sabolová)

 

KOŠICE ■ Z dôvodu epidémie koronavírusu sa vyhodnotenie eparchiálneho kola výtvarného projektu Východní svätí pre súčasnosť konalo až v úvode júla. V hodnotiacej porote bola výtvarníčka Michaela Benediková a metodička košického katechetického úradu Monika Girovská. Témou projektu bolo 350. výročie slzenia ikony Presvätej Bohorodičky v Klokočove. Výherné práce postúpili na metropolitné kolo a diplomy boli výhercom zaslané poštou. (-mg)

 

JUSKOVA VOĽA ■ Pred letnými stretnutiami mládeže sa 10 júla v Gréckokatolíckom mládežníckom centre Bárka konalo pre animátorov Prešovskej archieparchie prípravné stretnutie. Program sa začal svätou liturgiou, popoludní nasledovala prednáška otca Martina Tkáča, ktorý vyzval k vzájomnej spolupráci, a prípravná práca v skupinách. (V. Žolnová)

 

ĽUTINA ■ V bazilike minor prijali 12. júla vkladaním rúk prešovského arcibiskupa metropolitu Jána Babjaka SJ diakonát Miroslav Chorendžák a Ján Varga. V homílii vladyka Ján poukázal na chorobu a utrpenie ako príležitosť na opravdivú ľútosť a pokánie. (M. Pavlišinovič)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *