Krátke správy z domova (13 – 14)

KLOKOČOV ■ 6. júna sa konala júnová fatimská sobota Košickej eparchie. Program viedli mladí a kňazi z Trebišovského protopresbyterátu. Svätú liturgiu slávil košický eparcha Milan Chautur CSsR za účasti vladyku Cyrila Vasiľa SJ, košického apoštolského administrátora. Vladyka Cyril sa v kázni zamyslel nad podstatou rodiny, pričom vychádzal z občianskeho práva i praxe. (R. Fučko)

 

LITMANOVÁ ■ Na hore Zvir sa 7. júna konala malá púť. Na svätej liturgii sa prihovoril otec Mikuláš Tressa CSsR a vysvetlil, že jedine Svätý Duch dokáže človeka urobiť svätým a prostriedky ako pôst, každodenná modlitba, pokánie učia životu v odovzdanosti sa Kristovi. (M. Dlužanin)

 

PREŠOV ■ Pri príležitosti sviatku Najsvätejšej Eucharistie 11. júna adresoval prešovský arcibiskup metropolita Ján Babjak SJ list kňazom a rehoľníkom. Vyzval k budovaniu jednoty s Kristom a každodennému zjednocovaniu sa s ním pri slávení Eucharistie a v adorácii. (IS PA)

 

SIGORD ■ V Centre pre rodinu sa 12. – 14. júna konal Kurz Rút pre manželské páry ako prvá akcia po pandemickej situácii. Trinásť manželských párov tak mohlo prežiť obnovu a uzdravenie svojho manželstva. (J. Greško)

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *