Krátke správy z domova (13 – 14)

NIŽNÁ RYBNICA ■ Uplynulo 110 rokov od smrti kňaza Dr. Alexandra Mikitu, ktorý zomrel 28. mája 1910. Rodák z Nižnej Rybnice je známy hlavne vďaka vydaniu cirkevného typikona, v rámci svojej snahy o zachovanie čistoty a krásy východného obradu. Typikon obsahuje liturgické pokyny bohoslužieb a je základnou liturgickou knihou pre cirkvi ruténskej tradície. Večná mu pamiatka! (D. Černý)

 

KOŠICE ■ Občianske združenie Aetós, ktoré úzko spolupracuje s radou pre mládež Košickej eparchie, spustilo začiatkom júna nový e-shop. V ňom možno nájsť tričká, mikiny, odznaky, uteráky, čokoládové dražé Nebo chutí a ďalšie produkty. Zámerom je ponúknuť produkty s posolstvom a získať finančné prostriedky na aktivity pre mladých a podporu Centra pre mládež Košickej eparchie. Adresa e-shopu je www.aetos.sk/obchod. (M. Kmec)

 

LEVOČA ■ V priestoroch Katolíckeho pedagogického a katechetického centra v Levoči sa 3. júna uskutočnilo vyhodnotenie celoslovenskej súťaže Biblia očami detí. Z Prešovskej archieparchie získala 2. miesto v kategórii gymnáziá a stredné školy Natália Karaffová zo Strednej odbornej školy pedagogickej v Prešove a z Bratislavskej eparchie 1. miesto v kategórii materských škôl Tamara Fabiánová z Cirkevnej materskej školy bl. Tarzície v Trenčíne. (kpkc.sk)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *