Krátke správy z domova (9)

PREŠOV ■ Žiaci na Gymnáziu bl. P. P. Gojdiča a Cirkevnej základnej škole s materskou školou bl. P. P. Gojdiča prežili od 24. do 28. februára týždeň školských misií s redemptoristami – otcom Jozefom Kišákom a bratom Gorazdom Figurom – a skupinkou mladých. (A. Cenkerová)

 

VRANOV NAD TOPĽOU ■ Počas jarných prázdnin 3. marca 2020 sa konala tradičná akcia Farnosť na ľade. Veriaci z Farnosti bl. V. Hopka a Farnosti sv. Cyrila a Metoda v Stropkove sa 3. marca zúčastnili na tradičnej akcii vo Vranove nad Topľou. (T. Vojčíková)

 

SABINOV ■ Členovia komisie pre mládež Prešovskej archieparchie zorganizovali 3. marca pre veriacich z farností Sabinovského protopresbyterátu 2. ročník akcie Sabinov na ľade. Na miestnom zimnom štadióne mohli hlavne mladí a deti stráviť prázdninové popoludnie. Voľný program plný korčuľovania a rozhovorov sa začal modlitbou Otčenáša. (A. Cenkerová)

 

PREŠOV ■ Prešovský arcibiskup metropolita Ján Babjak SJ vydal 21. marca video, v ktorom pripodobnil situáciu nemožnosti prijímať Eucharistiu eucharistickému pôstu východnej Cirkvi. Povzbudil, že je možnosťou prehodnotiť svoj vzťah k eucharistickému Kristovi, ktorý zomrel, aby zachránil večný život človeka. Pozval k budovaniu vzťahu s Kristom prostredníctvom čítania Božieho slova a osobnej modlitby. (IS PA)

 

PREŠOV ■ Prešovský arcibiskup metropolita Ján Babjak SJ zaslal 22. marca list novému premiérovi a vláde SR, v ktorom im zablahoželal k vymenovaniu a vyjadril, že im vyprosuje dary Svätého Ducha k riadeniu krajiny, ako aj k boju s pandémiou. (IS PA)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *