Nový Palác pre chudobných

VATIKÁN ■ Svätý Otec František inauguroval 15. novembra denný a nočný stacionár pre chudobných a bezdomovcov, ktorý sa nachádza v blízkosti Berniniho kolonády. V paláci Migliori, ktorý je takto pomenovaný po pôvodných vlastníkoch, sídlila donedávna ženská rehoľa. Po odchode sestier Svätý Otec rozhodol o určení paláca. Zreštaurované priestory dokážu poskytnúť 50 miest pre mužov a 15 miest pre ženy.

 

Pápežský almužník kardinál Konrad Krajewski, ktorý upozornil Svätého Otca na chátrajúcu budovu, zdôraznil, že ľudia, ktorí prichádzajú do nocľahárne, nesmú byť opití, čo však nevyraďuje tých, ktorí bojujú so závislosťou od alkoholu. Pomoc môžu využívať tak dlho, ako potrebujú, nie sú stanovené časové limity. Cez deň je nocľaháreň zatvorená, k dispozícii sú však návštevné miestnosti na denný pobyt. Zariadenie nocľahárne poskytol päťhviezdičkový hotel Hilton. Nocľaháreň bola zverená do starostlivosti Komunity Sant´Egidio.

 

Budova má však na seba sama zarábať. Ako vysvetľuje kardinál Krajewski, z terasy paláca Migliore je nádherný pohľad na vatikánsku baziliku. Preto sa terasa bude prenajímať na filmárske a fotografické účely a výťažok sa použije na chod nocľahárne. (RV CZ; foto: vaticannews.va)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *