Krátke správy zo sveta (17 – 18)

VATIKÁN ■ Apoštolská stolica 6. augusta 2019 oznámila, že Svätý Otec František vymenoval nových členov Kongregácie pre orientálne cirkvi. Členmi sa stali aj melchitský gréckokatolícky arcibiskup Akky v Izraeli George Bakhouni a gréckokatolícky filadelfský arcibiskup metropolita pre Ukrajincov Boris Gudziak. (news.ugcc.ua)

 

USA ■ Pomocný biskup arcidiecézy Los Angeles Robert Barron priznal 13. augusta chybu americkej cirkvi ako reakciu na výsledok výskumu, podľa ktorého 70 % katolíkov v Spojených štátoch amerických neverí v skutočnú prítomnosť Ježiša Krista v Eucharistii. Podľa Pew Research Center 69 % ľudí, ktorí sa označujú za katolíkov, uviedlo, že chlieb a víno prijímané počas svätej omše sú „symbolmi tela a krvi Ježiša Krista“. (E-kai / Katolícke noviny).

 

TALIANSKO ■ V stredu 7. augusta sa zvýšil počet vyšetrovaných osôb na 29 v súvislosti s prípadom Bibbiano, nazvanom podľa desaťtisícovej obce v stredotalianskom kraji Emilia Romagna, ktorý sa týka násilného odoberania detí z talianskych rodín a ich nelegálneho zverovania do pestúnskej starostlivosti. Obvinení miestni sociálni asistenti a psychoterapeuti z turínskej neziskovej organizácie mali na deťoch násilnými metódami vynucovať falošné priznania o zneužívaní v pôvodných rodinách a manipulovať ich výpoveďami (napríklad dokresľovaním erotických detailov na detské obrázky). Sedemdesiat odobratých detí potom vyšetrovali a za úplatok rozmiestňovali v rodinách svojich známych a priateľov. (TK KBS)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *