Mazanec

RECEPT (Irena Píšová) Prinášame vám recept na mazanec, typický veľkonočný koláč.
Suroviny: 375 g hladkej múky, 150 ml mlieka, 75 g krupicového cukru, 30 g čerstvého droždia, 3 žĺtky, 1 vanilkový cukor, 95 g masla, kôra z citrónu, štipka soli, 50 g plátkov mandlí, 50 g hrozienok v rume, vajce na potretie
Postup: Pripravíme si kvások z mlieka, droždia a 1 PL cukru. Múku preosejeme, pridáme kôru z citróna a soľ. V mlieku vyšľaháme žĺtky, cukor, kvások a vypracujeme cesto. Nakoniec pridáme rozpustené vychladené maslo. Necháme kysnúť 1,5 h, než sa cesto zdvojnásobí, a potom zapracujeme mandle a hrozienka. Vytvarujeme bochník, vložíme do tortovej formy, necháme podkysnúť, potrieme vajcom, posypeme mandľami a pečieme na 190 °C 10 min., potom na 150 °C a dopečieme ešte asi 50 minút.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *