Hodnoty neukradnú

AKTUÁLNE (Anton Chromík) 136 139 Bratislavčanov stojí proti kriminálnikom a zlodejom. V roku 2012 Národná rada Slovenskej republiky rozhodla, že na obmedzenie hazardu na území mesta alebo obce treba najprv vyzbierať petíciu 30 % jeho obyvateľov od 18 rokov veku. Nikto neveril, že možno také množstvo podpisov v Bratislave vyzbierať, no podarilo sa. Bolo potrebných 106 000 podpisov, vyzbieralo sa 136 139. To, čo sa stalo potom, nám pripomenulo návrat deväťdesiatych rokov. Niekto sprosto ukradol najúspešnejšiu petíciu v dejinách hlavného mesta. Je to zúfalá snaha zabrániť prijatiu zákazu hazardu. Žiaden zlodej a žiaden kriminálnik sa nesmie vysmievať a pľuť do tváre občanov, ktorí proti hazardu bojujú zákonným spôsobom.
Zástupcovia herného priemyslu oznámili, že budú petíciu napádať a mesto Bratislava žalovať. Odmietame, aby profitovali zo spáchania trestného činu na úkor občanov a mesta. Vyzvali sme premiéra Róberta Fica, vládu Slovenskej republiky aj Národnú radu Slovenskej republiky, aby bezodkladne vykonali všetky potrebné kroky k zrušeniu povinnosti petície na prijatie zákazu hazardu. Je jasné, že každý, kto nebude za zrušenie povinnosti petície, sa stavia na stranu kriminálnikov, mafiánov a zlodejov. Absurdnosť tejto zákonnej požiadavky sa dá lepšie vidieť na tomto príklade: štyri roky obyvatelia Slovenska musia spisovať petície 30 % obyvateľov obce, aby ich volení zástupcovia vôbec mohli o zákaze hazardu hlasovať. Ak je to teda spravodlivé, navrhujeme, aby sa na najbližšie štyri roky práva a povinnosti otočili. Nech najbližšie štyri roky platí zákaz hazardu na celom území Slovenska, pričom obec bude môcť hazard povoliť až po petícii 30 % obyvateľov obce. Hazardné hry budú tam, kde ich ľudia budú chcieť. Bude to maximálne spravodlivé, aby si prohazard lobby vyskúšala to, čo zakúšajú občania tejto krajiny.
Občania sú frustrovaní, mafiáni a zlodeji nás presviedčajú, že nemáme šancu vyhrať, že náš hlas nemá žiadnu hodnotu. Pán sa vždy postaral o to, aby sa odstránili prekážky, a nebolo ich málo. Táto situácia je depresívna pre mnohých ľudí, ktorí sa skutočne snažili. Majme však nádej. Je tu niekto väčší ako my. Naopak, tí, ktorí páchajú tieto zločiny proti ľuďom, krádeže podpisov, ožobračovanie rodín, aj tí, ktorí sú spoluzodpovední za samovraždy gamblerov a následné nešťastia týchto rodín, potrebujú výzvu k obráteniu, náprave a odkaz na milosrdenstvo Boha, ktorý ich túži zachrániť.
Preto nemôžeme skončiť a budeme stáť na strane dobra ďalej, až do konca sveta. Prosíme o modlitby, aby nás Pán oslobodil a dal nám dokonalú radosť bez ohľadu na úspech a aby nás Pán oslobodil od hazardu, ktorý živí páchanie mnohých zločinov proti ľuďom.
Ako môžete pomôcť vy? Ľahko. Napíšte pár slov premiérovi, kde podporíte zrušenie povinnej petície na zákaz hazardu na mail: premier@vlada.gov.sk alebo list na adresu: Robert Fico – predseda vlády, Úrad vlády SR, Námestie slobody 1, 813 70 Bratislava.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *