Jednou vetou (15)

12. júna sa v Banskej Bystrici konalo pracovné zasadnutie environmentálnej subkomisie Konferencie biskupov Slovenska pod vedením predsedu prešovského arcibiskupa metropolitu Mons. Jána Babjaka SJ, ktorá sa okrem iného zaoberala aj obsahom ďalších vyhlásení v roku 2017 k témam životného prostredia – o environmentálnej výchove, znečisťovaní ovzdušia a lesoch. (Milan Lichý)

 

19. júna sa Mons. Ján Babjak SJ, prešovský arcibiskup metropolita, zúčastnil na jurisdikcionálnych skúškach novokňazov v priestoroch arcibiskupskej rezidencie. (ISPA)

 

Členovia Konferencie biskupov Slovenska privítali na plenárnom zasadnutí 20. júna predsedu vlády SR Roberta Fica, ktorý sa pred biskupmi poďakoval apoštolskému nunciovi Mariovi Giordanovi za jeho deväťročné pôsobenie na Slovensku.

 

Na sviatok Božského Srdca 23. júna slávil Mons. Ján Babjak SJ, prešovský arcibiskup metropolita, svätú omšu v Nitre-Lukovom Dvore. (ISPA)

 

Spoločenstvo mladých z Košického protopresbyterátu sa 23. – 25. júna stretlo na Cirkevnej strednej odbornej škole sv. Jozafáta v Trebišove na tematickom víkende TeVi pri téme Ako ma Ježiš zachraňuje. (Veronika Kordiaková, Sofia Mikulová)

 

24. júna sa v Katedrálnom chráme sv. Jána Krstiteľa v Prešove uskutočnila archieparchiálna odpustová slávnosť patróna Prešovskej archieparchie za účasti prešovského arcibiskupa metropolitu Jána Babjaka SJ. (ISPA)

 

26. júna Mons. Ján Babjak SJ, prešovský arcibiskup metropolita, zavítal na ročníkové stretnutie kňazov vysvätených v roku 1978 v obci Vinné. (ISPA)

 

27. júna sa v Cirkevnej materskej škole bl. Tarzície v Trenčíne konala slávnosť pri príležitosti sviatku patrónky škôlky, bl. mučenice Tarzície, ktorá vyvrcholila svätou liturgiou za účasti bratislavského eparchu Petra Rusnáka, generálneho vikára Vladimíra Skybu, kancelára Petra Sabol, miestneho farára otca Igora Cingeľa, zamestnancov a detí. (-bj)

 

29. júna slávil Mons. Milan Chautur svätú liturgiu pri príležitosti sviatku sv. Cyrila a Metoda a záveru školského roka cirkevných škôl v Chráme Zosnutia Presvätej Bohorodičky v Trebišove. (TSKE)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *