Krátko z domova

PREŠOV (P. Tirpák) V rámci Roka svätého Jozefa si Gréckokatolícka teologická fakulta PU v Prešove v spojení s celou Katolíckou cirkvou na svete pripomína osobnosť sv. Jozefa výnimočným spôsobom − katechézami pedagógov (kňazov) pôsobiacich na fakulte. Katechézy sú voľne dostupné nielen pre študentov a zamestnancov, ale pre kohokoľvek, kto navštívi webovú stránku fakulty. Každá katechéza predstavuje sv. Jozefa v inom svetle.

PREŠOV (DKÚ) 15. marca sa uskutočnil tretí odborný seminár, ktorý pre učiteľov náboženstva/náboženskej výchovy pripravil Diecézny katechetický úrad Prešovskej archieparchie v spolupráci s Metodicko-pedagogickým centrom RP Prešov. V súvislosti s pandémiou Covid-19 sa konal online formou. Nosným predmetom seminára bola téma Ľudská dôstojnosť – pokus o determináciu. Ako uviedol lektor seminára prof. Marek Petro, ľudská dôstojnosť je v mnohých kultúrnych prostrediach prijímaná ako základný princíp hodnotenia ľudských skutkov.

TREBIŠOV (E. Šimková) Krajské kolo geografickej olympiády pre stredné školy sa v Košickom kraji v kategóriách A, B a Z konalo 26. marca 2021. Cirkevné gymnázium svätého Jána Krstiteľa v Trebišove reprezentoval študent 3. ročníka Simeon Kohut. S prácou na tému Typy cestovného ruchu Košického samosprávneho kraja obsadil v kategórii B 3. miesto.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *