Internetové vysielanie naživo už aj z gréckokatolíckej katedrály v Prešove

19. júna spustila firma Lekos – internet a televízia v spolupráci s Gréckokatolíckym arcibiskupstvom v Prešove živé internetové vysielanie (livestream) z Katedrály sv. Jána Krstiteľa v Prešove. Širokej verejnosti sa tak na webovej stránke www.grkat.tv ponúkajú priame prenosy z bohoslužieb a rôznych duchovných podujatí z ďalšieho miesta Prešovskej archieparchie. Priamy link na katedrálu v Prešove je: http://www.grkat.tv/info/presov-live.
Prešovská gréckokatolícka katedrála je po chráme na pútnickom mieste v Klokočove, bazilike v Michalovciach, bazilike v Ľutine, pútnickom mieste na hore Zvir v Litmanovej, katedrále v Užhorode a katedrále v Bratislave siedmym gréckokatolíckym bohoslužobným miestom, kde sa možno pripojiť online.
Ako sa možno dočítať na stránke www.grkat.tv, želaním iniciátorov tohto diela je, aby sa táto spoločná vízia prezentácie gréckokatolíkov dostala k čo najväčšiemu počtu divákov a oslovila veriacich aj širokú verejnosť. Zároveň ide o evanjelizáciu prostredníctvom médií. Prvou etapou vízie je vysielanie Gréckokatolíckeho magazínu, ktorý je novým a jedinečným masmediálnym projektom. Vznikol z iniciatívy a podpory firiem veriacich rodín. Nadviazal na absenciu náboženského obsahu z prostredia východnej Cirkvi v televíziách. Tá má najmä v regióne východného Slovenska, kde myšlienka projektu vznikla, bohatú tradíciu a silné zastúpenie.
Druhou etapou projektu sú živé online prenosy z rôznych chrámov Gréckokatolíckej cirkvi z Košickej eparchie, Prešovskej archieparchie, Bratislavskej eparchie a Mukačevskej eparchie. Živé prenosy sú jedinečnou možnosťou priamej duchovnej účasti na každodenných liturgiách, modlitebných obradoch a sláveniach pre všetkých, ktorí sa na nich nemôžu osobne zúčastniť. (ISPA)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *