Krátke správy zo sveta (16)

Betlehem/Izrael ■ Pozastavenie organizovania pútí do Svätej zeme sú výraznou príčinou dramatickej ekonomickej situácie palestínskych rodín – uviedol 30. júla v rozhovore pre Vatican News z Betlehema Vincenzo Bellomo, pracovník talianskeho združenia „Pro Terra Sancta“. Táto organizácia v spolupráci s vatikánskou Kongregáciou pre východné cirkvi vykonáva  tradičnú veľkonočnú zbierku pre Svätú zem. V posledných týždňoch sa ľudia z organizácie zameriavajú na pomoc tým, ktorí stratili prácu v dôsledku pandémie a ocitli sa vo veľkých ťažkostiach. Náboženský cestovný ruch je základom pre ekonomický systém kresťanských komunít v Betleheme, teda i palestínskych rodín. (TK KBS)

 

Vatikán ■ V auguste Svätý Otec František opäť začal s pravidelnými stredajšími katechézami, prerušenými počas júla. V stredu  5. augusta sa vo svojej katechéze pápež František zameral na Ježiša ako uzdravovateľa, lekára duše i tela. V novom cykle s názvom „Uzdraviť svet“ hlava Katolíckej Cirkvi reaguje na situáciu pandémie a post-pandémie v duchu evanjelia a sociálnej náuky Cirkvi. Pozýva veriacich mať pohľad upretý na Ježiša a takto pripraviť lepšiu budúcnosť. (RV)

 

Vatikán ■ Vatikánske tlačové stredisko 7. augusta informovalo, že pápež František zaslal 250 tisíc eur ako pomoc v potrebách libanonskej Cirkvi v týchto momentoch núdze a utrpenia. Tento dar vyjadruje starostlivosť Svätého Otca o obyvateľstvo zasiahnuté ničivým výbuchom v bejrútskom prístave, na znak jeho otcovskej blízkosti všetkým, ktorí sú v žiali a v najakútnejších ťažkostiach. Finančná pomoc bola prevedená prostredníctvom Apoštolskej nunciatúry v Bejrúte a poslúži osobám zasiahnutým explóziou. (TK KBS)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *