Krátke správy z domova (9)

KOŠICE ■ V Katedrále Narodenia Presvätej Bohorodičky obaja košickí vladykovia viedli 23. marca modlitbu Veľkého kánona sv. Andreja Krétskeho. Vďaka internetovému prenosu sa spolu s nimi modlilo asi 1 500 veriacich. (TSKE)

 

PREŠOV ■ Vo svojom videopríhovore, ktorý vydal prešovský arcibiskup metropolita Ján Babjak SJ 24. marca, vladyka poukázal na aktuálnu možnosť voľného času, ktorý dáva priestor modlitbe a návratu k záujmu o druhého človeka. Povzbudil, že je to čas na prehodnotenie vlastného spôsobu a zmyslu života. Vyzval aj k modlitbe za tých, ktorí sú v službe všetkým počas času pandémie. (IS PA)

 

LEVOČA ■ Riaditeľ Katolíckeho a pedagogického centra, n. o., Roman Vitko 26. marca informoval diecézne a katechetické úrady na Slovensku, že z dôvodu zachovávania opatrení proti šíreniu koronavírusu sa organizovanie biblickej olympiády 2019/2020 ruší. (redakcia)

 

BRATISLAVA ■ Na sviatok Zvestovania Presvätej Bohorodičke 25. marca sa formou videa prihovoril bratislavský eparcha Peter Rusnák. Vysvetlil, že Boh sa vzdal pohodlia neba a zostúpil, ale nie preto, aby vyriešil všetky problémy, ale aby sa stal Emanuelom – Bohom s nami. Vladyka povzbudil, že Boh zostáva blízkym človeku v tých najťažších situáciách histórie i života. Boh prišiel ukázať lásku a zničiť hriech a od nás vyžaduje preto vieru – uveriť jeho slovu a jeho láske. (TK KBS)

 

KOŠICE ■ Vladyka Cyril Vasiľ SJ, apoštolský administrátor Košickej eparchie, a vladyka Milan Chautur CSsR, košický eparcha, spolu s niekoľkými kňazmi, ktorí pracujú na košickom eparchiálnom úrade, darovali 1. apríla krv, ktorej ubudlo pre pandémiu koronavírusu. Zároveň vladyka Cyril publikoval video, v ktorom vyzval k rovnakému činu aj veriacich. (TSKE)

 

PREŠOV ■ Pri príležitosti Kvetnej nedele, ktorá býva príležitosťou pre mladých stretnúť sa so svojimi biskupmi, vydal 1. apríla prešovský arcibiskup metropolita Ján Babjak SJ video, v ktorom vyjadril svoju radosť, keď sa má stretnúť s mladými archieparchie. Povzbudil ich, aby tak ako zástup v Kvetnú nedeľu aj oni volali Bohu na slávu a zostávali s ním v radosti. Vystríhal ich však pred nákazou duše, ktorou je ťažký hriech. (IS PA)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *