Krátke správy z domova (6)

BRATISLAVA ■  Iniciatíva Zastavme hazard počas parlamentných volieb 29. februára zbierala podpisy pod petíciu za úplný zákaz herní a kasín v Bratislave. Proti hazardu bolo vyzbieraných viac ako 104 600 podpisov. Táto petícia sa konala aj pred štyrmi rokmi, ale došlo ku krádeži hárkov a škandalóznemu súdnemu rozhodnutiu, ktoré vôľu ľudí zmarilo. V ten istý deň sa konala aj petícia proti zákazu hazardu. Počet podpisov sa však nikde neuvádza. (iniciatíva Zastavme hazard)

 

KOŠICE ■ Séria pôstnych podujatí Podeľme sa! 2020 na Slovensku sa 4. marca začala v dominikánskom kultúrnom centre Veritas. Štyria košickí biskupi vydali viac ako tristo pôstnych polievok. Výťažok 14. ročníka podujatia poputuje do oázy v Bernátovciach pri Košiciach na dokončenie sociálneho bývania pre chudobné rodiny a časť výťažku bude použitá na zriadenie centra pre riešenie rodinných konfliktov na Ševčenkovej ulici v Bratislave. V Košiciach sa vyzbieralo sa 2 364,26 eur a 4,30 v stravných lístkoch. (TK KBS)

 

BRATISLAVA ■ Národná pokladnica uviedla 4. marca na trh novú numizmatickú zbierku. Pamätné medaily sú venované dvanástim apoštolom, Ježišovým učeníkom. Zbierka s názvom Dvanásť apoštolov predstavuje uzavretú numizmatickú kolekciu. Zbierka je aj reflexiou na výročia kresťanského sveta, medzi ktoré patrí aj sté jubileum narodenia sv. Jána Pavla II. Zadná strana razby vždy vyobrazuje všetkých dvanásť apoštolov a v strede latinský nápis DUODECIM APOSTOLI, teda dvanásť apoštolov. Spojovacím prvkom lícových strán je opakujúci sa motív Baziliky sv. Petra vo Vatikáne. (TK KBS)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *