Krátke správy z domova (5)

SIGORD ■ V Centre pre rodinu sa 6. – 11. februára konal seminár Otcovo srdce pod vedením manželov Hoxarovcov. Program zahŕňal prednášky na rôzne témy, každodenné slávenie svätej liturgie, možnosť prijať sviatosť zmierenia a duchovného rozhovoru aj rôzne aktivity k témam. Cieľom seminára je hlbšie pochopiť Boha ako Otca, ktorý je plný lásky a milosrdenstva a precítiť túto Božiu otcovskú lásku. (J. Greško)

 

LITMANOVÁ ■ Za chladného počasia a v množstve snehu sa 9. februára na hore Zvir konala malá púť. V homílii otec Martin Dudok, rektor chrámu na hore Zvir, povzbudil k milosrdenstvu podľa vzoru milosrdného otca cez spoznanie veľkej Božej lásky. Tiež vysvetlil, že sloboda nespočíva v tom, že všetko človek smie, ale že vie, kam smeruje jeho život – k večnému stretnutiu s Otcom. (-md)

 

BRATISLAVA ■ Apoštolský administrátor sede plena Košickej eparchie vladyka Cyril Vasiľ SJ sa 13. februára zúčastnil na diskusnom večere v bratislavskom Univerzitnom pastoračnom centre sv. Jozefa Freinademetza. Počas dvojhodinovej diskusie na tému Čo by dnes povedali svätí Cyril a Metod Slovákom? odpovedal arcibiskup aj na množstvo otázok študentov a ostatných prítomných. Diskusiu ponúklo Fórum kresťanských inštitúcií, ktoré aj takto chcelo najmä študentov povzbudiť vo viere, aby lepšie vnímali hlboké teologické i historické korene svojej viery a aby našli odpovede na otázky, ktoré ich trápia. Po diskusii nasledovala svätá omša, ktorú slávil aj bratislavský eparcha Peter Rusnák a kňazi pôsobiaci v bratislavskom UPC. (Rádio Lumen)

 

KOŠICE-ŤAHANOVCE ■ Do témy Národného týždňa manželstva, ktorý prebiehal od 10. do 16. februára, sa zapojila aj farnosť Košice-Ťahanovce. Pre manželov bola počas celého týždňa pripravená ponuka podujatí a modlitieb, aby mohli spolu posilniť, prehĺbiť a povzbudiť svoje manželstvo. Pracovný týždeň sa niesol v duchu modlitieb za manželstvá, na ktoré sa pamätalo pri svätých liturgiách. V piatok podvečer bola hlavným bodom svätá liturgia s tematickou homíliou o tajomstve manželstva a obnova manželských sľubov. Večerný program pokračoval druhým ročníkom bowlingového turnaja manželov. Vyvrcholením týždňa bola sobotná manželská večera Večer príbehov. Moderovaný večer odzrkadľoval spoločné spomínanie manželského páru na vlastný príbeh. (J. Fedorišin)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *