Krátke správy z domova (4)

TOPOĽA ■ Na topolianskom obecnom úrade sa 1. februára konal prvý farský ples. Myšlienka správcu farnosti otca Lukáša Kireša na zorganizovanie plesu sa stretla s veľkou podporou miestnej farskej rady. Celé farské spoločenstvo sa tak stretlo i v nasledujúce ráno na nedeľnej svätej liturgii. (D. Kirešová)

 

STAKČÍN ■ Už 4. ročník detského plesu sa v stakčínskom dome kultúry konal 2. februára. Všetkých privítal miestny správca farnosti otec Peter Demjanovič, ktorý otvoril ples spoločnou modlitbou. Požehnanie prítomným udelil rímskokatolícky kaplán otec František Petruška a pozdravné slovo predniesol Ján Gliganič, pravoslávny mitroforný protojerej v Stakčíne. Deti mali počas plesu možnosť nielen zatancovať si, ale aj zasúťažiť a získať rôzne ceny. Viac než šesťdesiat cien detskej tomboly potešilo mnohých výhercov. (-pd)

 

STROPKOV ■ Vo Farnosti bl. Vasiľa Hopka sa 1. februára konal detský karneval. Po úvodnom privítaní otcom Jozefom Kavčákom, miestnym kaplánom, sa začal zábavný večer plný hier a súťaží. Pre prítomných boli pripravené súťaže i občerstvenie. Každý súťažiaci si odniesol diplom a malú pozornosť. (T. Vojčíková)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *