Keď Ježiš prišiel na to miesto, pozrel sa hore a povedal mu: „Zachej, poď rýchlo dolu, lebo dnes musím zostať v tvojom dome!“ (Lk 19, 5)

(Dávid Zorvan) Všetci poznáme rozprávku o troch prasiatkach. Domčeky zo slamy a z dreva vlk poľahky odfúkol a nemohli im poskytnúť potrebný úkryt na záchranu života. Vydržal iba domček poctivo postavený z tehál.

 

Zachej sa veľmi namáhal, aby si zabezpečil život. Okrádal, podvádzal, kolaboroval s rímskymi okupantmi. Vystaval si svoj dom, plný bohatstva, v ktorom chýbal večný život. Vyliezol nad ostatných ľudí, ale sedel na neplodnom figovníku. Ježiš chce vojsť práve do jeho domu, aby mu ponúkol svoju nepochopiteľnú lásku ako jediný prostriedok záchrany. Keď ju Zachej zažil, uveril, že to je tá pravá cesta. Hneď sa po nej vydal a Ježiš mu povedal: „Dnes prišla spása do tohto domu.“

 

Na čom staviam svoj život? Čomu venujem najviac času a námahy? Ježiš chce vojsť do centra môjho každodenného života. Vie, aký som stratený, a vyhľadáva ma, aby ma zachránil. Miluje ma slabého, blúdiaceho, hriešneho – takého, aký som. Vďaka tejto láske mám nádej na záchranu. Ak mu uverím a pôjdem jeho cestou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *