… vyšiel oproti nemu akýsi muž z mesta, posadnutý zlými duchmi. (Lk 8, 27)

(Peter Tirpák) Stretnutia sú súčasťou života. Líšia sa povahou, okolnosťami a dispozíciou jednotlivca. Niektoré sú povzbudzujúce a sú prejavom radosti. Sú však i také, ktoré priťažia – smutné správy, úlohy, požiadavky…

 

Dnešné slovo predstavuje zaujímavé stretnutie. Nejde o priateľské stretnutie, ale o plné napätia. S človekom, ktorý žije život podivuhodným spôsobom. Išlo o posadnutého – neobliekal sa, býval v hroboch a bolo ťažké strážiť ho. Tento stav bol zložitý pre človeka, no nie pre Božieho Syna. On mu dokázal vrátiť plnohodnotný život. Stretnutie bolo naplnené živou výzvou, ktorá sa ukazovala v Ježišových slovách: „Vráť sa domov a rozprávaj…!“ On šiel a každému hovoril, čo mu urobil Ježiš.

 

Zvláštnym bolo aj druhé stretnutie. Keď sa ľud dozvedel, čo sa stalo, chcel to vidieť na vlastné oči. No stretnutie nebolo o radosti, ale o strachu. Prosili Krista, aby z ich kraja odišiel – nelogické, no skutočné. Prítomnosť Krista sa stala nepohodlnou. Prehodnoť svoje stretnutia s Kristom. Aké sú?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *