Boli sme v Krakove

SVEDECTVO

Prinášame vám svedectvá mladých Košickej eparchie, ktorí spolu s mladými z mnohých krajín prežili krásny prázdninový týždeň v Krakove, aby sme vám priblížili atmosféru tohto jedinečného stretnutia z pohľadu jeho účastníkov.

V radosti
Na začiatku som si povedala, že na stretnutie mládeže asi nepôjdem, keďže je to len tu v Krakove, a ja som si chcela pozrieť aj cudziu krajinu a spoznať cudzie mestá. Ale postupom času som zistila, že to vôbec nie je o meste, ale o atmosfére, ktorú tvoria ľudia. Veľmi sa mi páči, že hoci sme iných národností, vieme sa spojiť a spievať jednu pesničku. Ako napríklad vtedy, keď sme išli električkou a všetci sme začali spievať Jesus is love (Ježiš je láska). Oslovila ma radosť mladých a tiež to, ako Svätý Otec František povedal, že nemáme zaspávať v mladosti, ale žiť a rozdávať svoju radosť, lebo dnešný svet to potrebuje. Toto si odnášam a chcem robiť aspoň do ďalších svetových dní mládeže.
Veronika, 19 rokov, študentka 1. ročníka vysokej školy

Máme budúcnosť
Ja som chcela ísť na svetové dni mládeže odvtedy, čo bol náš duchovný otec na SDM v Austrálii a potom mal s nami besedu o tom, čo zažil. Mne sa to veľmi zapáčilo, a tak som čakala na najbližšiu príležitosť, keď budem môcť ísť. Odkedy som tu, veľmi ma povzbudilo, že aj napriek veľkému počtu mladých všetci policajti, požiarnici či vojaci sú na nás veľmi milí, usmievajú sa, nie sú nervózni, a podobne mladí, napriek tomu, že neraz čakajú na autobusy či električky, sú veselí a radostní, aj keď si musia „vytrpieť svoje“. Najúžasnejšou chvíľou však bolo, keď sa mi podarilo prísť až k zábradliu, kadiaľ prechádzal Svätý Otec František a mohla som ho vidieť naživo zblízka. Povzbudením, ktoré si odnášam, je, že aj keď nás dospelí zatracujú: „Títo mladí nemajú budúcnosť“, predsa existujú mladí ľudia, ktorí vedia, v čom spočíva ten pravý recept na život, ktorí hľadajú Boha a všetko, čo ich privedie k tomu, aby ho žili úplne super a zároveň spravili pre tento svet čosi, aby bol lepší. Toto chce urobiť každý z nás.
Anička, 17 rokov, študentka gymnázia

S odpustením
Na svetové dni mládeže som prišiel, aby som uvidel Svätého Otca, no dôležitým momentom týchto dní bolo, keď som pochopil, ako sa mám správať k svojim rodičom. Z týchto dní si odnášam mnoho vecí, ale predovšetkým odpustenie človeku, s ktorým som v ostatnom čase nevychádzal.
Janko, 16 rokov, študent gymnázia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *