Z domova 2016/03

Počas fatimskej soboty v bazilike minor v Michalovciach:: prišli 2. januára veriaci prosiť o milosti do nového roka aj Presvätú Bohorodičku. Program sa začal modlitbou ruženca, nasledovala modlitba tretej hodinky a prednáška otca Milana Zalehu CSsR o zasvätenom živote. Vrcholom bola archijerejská svätá liturgia, ktorú slávil košický eparcha Mons. Milan Chautur CSsR. V závere sa s veriacimi pomodlil Moleben k Presvätej Bohorodičke a modlitbu pred ostatkami bl. M. D. Trčku. (TSKE, foto: Maroš Dupnák)

 

Duchovný program januárovej fatimskej soboty na hore Zvir:: sa 2. januára začal modlitbou ruženca, po ktorej nasledovala svätá liturgia. Hlavným slúžiteľom bol otec Marcel Pisio, duchovný správca hory Zvir. Po svätej liturgii nasledovalo požehnanie náboženských predmetov, modlitba Korunky Božieho milosrdenstva a modlitba zverenia sa fatimskej Panne Márii. (Patrik Priputen)

 

Zimný detský tábor:: sa v Gréckokatolíckom mládežníckom centre Bárka v Juskovej Voli uskutočnil 2. – 5. januára už po ôsmykrát. Témou tábora boli Superhdinovia. Tentoraz ich stopäť účastníkov mohlo spoznávať aj v Božom slove: odkrývali super schopnosti biblických postáv, nechali sa nimi inšpirovať a pretvárali ich do skutkov lásky voči blížnym. (A. Tatarová)

 

Prvá nedeľa v januári prilákala vyše štyristo pútnikov na horu Zvir.:: Modlitbový program sa začal uctením ikony Presvätej Bohorodičky, po ktorom nasledovala modlitba ruženca za účasti vizionárky Ivety Korčákovej-Hudákovej. Nasledovala svätá liturgia, ktorej hlavným celebrantom bol otec Marcel Pisio. Po svätej liturgii sa pútnici pomodlili modlitbu Korunky Božieho milosrdenstva a zároveň sa rozlúčili s bohoslovcom Pavlom Fečkaninom, ktorý na hore Zvir prežil prvý polrok pastoračného ročníka. (Patrik Priputen)

 

7. januára zomrel v Bratislave kňaz salezián Anton Srholec.:: Do večnosti odišiel vo veku 86 rokov po 68 rokoch rehoľného života, z ktorých 45 bol kňazom. Posledné mesiace trpel vážnym onkologickým ochorením, ktorému napokon podľahol. 12. januára sa s ním prišlo do bratislavského Kostola Nanebovzatia Panny Márie (Blumentál), kde v minulosti pôsobil, rozlúčiť okolo dvetisíc ľudí. Zádušnú svätú omšu celebroval provinciál saleziánskej rehole na Slovensku Jozef Ižold s bratislavským pomocným biskupom Mons. Jozefom Haľkom a správcom farnosti Čataj Jánom Sucháňom. Prítomní boli aj prezident SR Andrej Kiska, podpredseda Národnej rady Ján Figeľ a ďalší predstavitelia verejného i spoločenského života zo Slovenska i zahraničia. Pochovali ho v jeho rodisku v Skalici.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *