Krátke správy zo sveta

RUSKO/JAKUTSK ■ Činnosť slovenských saleziánov na Sibíri, kde pôsobia už tri desaťročia, si s ocenením všimla aj tamojšia pravoslávna cirkev. Pri príležitosti 150. výročia Jakutskej pravoslávnej eparchie 19. januára ocenil medailou dvojicu slovenských saleziánov moskovský patriarcha Kirill. Ocenenie pre otcov Jozefa Tótha a Mariána Peciara odovzdal jakutský pravoslávny eparcha Roman Lukin. (TK KBS)

 

VATIKÁN ■ Svätý Otec František sa 4. februára zúčastnil na slávení Medzinárodného dňa ľudského bratstva spolu s veľkým imámom káhirského Al-Alzharu Ahmedom Al-Tajíbom. Do podujatia v Abú Zabí sa pápež zapojil virtuálnou formou. Išlo o prvé slávenie Medzinárodného dňa ľudského bratstva, vyhláseného zo strany OSN 21. decembra 2020 na pamiatku podpísania Dokumentu o ľudskom bratstve pre mier a spolunažívanie vo svete 4. februára 2019 v Abú Zabí. (RV)

 

VATIKÁN ■ Podľa plánu sa tri týždne po prvej dávke, ktorú dostal 13. januára tohto roka, pápež František 4. februára vrátil na ošetrovňu v Aule Pavla VI., aby dokončil očkovací proces proti vírusu COVID-19. Uviedol to taliansky katolícky denník Avvenire na Twitteri s odvolaním sa na vatikánske zdroje. Svätý Otec sa 5. až 8. marca chystá navštíviť Irak. (TK KBS)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *