Krátke správy z domova (5)

VYŠNÉ REMETY ■ Už tradičný detský karneval sa vo farnosti Vyšná Rybnica konal 15. februára. Program sa začal predstavením masiek a pokračoval tancom, súťažami a bohatou tombolou. O skvelú náladu sa postarali animátori zo Sobraniec. Karneval pokračoval fašiangovou veselicou, kde sa k deťom pridali aj dospelí. (M. Baran)

 

SEČOVCE ■ V rámci detských stretnutí Sečovského protopresbyterátu Detský SEN (Sečovce evanjelium nasledujú) sa 16. februára konalo druhé stretnutie, ktoré sa nieslo v karnevalovom duchu. V mestskom kultúrnom stredisku boli pre deti pripravené eRkotance, súťaže, maľovanky i tombola. Spoločné stretnutie vyvrcholilo modlitbou. (-jh)

 

ŠAŠTÍN ■ V rámci programu Púte zaľúbených sa 16. februára bratislavský eparcha Peter Rusnák zúčastnil na besede, svätej omši a účastníkom púte prihovoril sa v kázni. (S. Gábor)

 

BRATISLAVA ■ Pre miestnu gréckokatolícku komunitu Ukrajincov slávil 16. februára gréckokatolícky vladyka Irenej Bilik, kanonik baziliky Santa Maria Maggiore v Ríme, svätú liturgiu. Do hlavného mesta Slovenska so sebou priniesol aj relikviu svätého apoštola Petra. Ukrajinci, ktorí v Bratislave pracujú, majú od minulého roka možnosť zúčastniť sa raz za mesiac na gréckokatolíckej liturgii v ukrajinskom jazyku v Kostole svätej Rozálie v Lamači, ktorú pre nich slávi otec Andrej Škoviera, ktorý pôsobí na nunciatúre. (Rádio Lumen)

 

PREŠOV ■ Po prvom týždni letného semestra zorganizovalo Gréckokatolícke mládežnícke pastoračné centrum 18. februára pre vysokoškolákov Hot-dogovicu. Program sa začal večernou svätou liturgiou mladých v prešovskej katedrále, po ktorej sa študenti presunuli do priestorov centra. Po krátkej katechéze otca Martina Tkáča, povereného pastoráciou stredoškolskej a vysokoškolskej mládeže v Prešove, bol už čas vyplnený hotdogmi, spoločnými rozhovormi a hrami. (R. Fučko)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *