Krátke správy z domova (1)

BRATISLAVA ■ Parlament SR schválil 28. novembra novelu zákona o potravinách, na základe ktorej väčšie predajne budú musieť darovať charite potraviny, ktorým uplynul dátum minimálnej trvanlivosti, ale sú stále bezpečné. (TASR)

 

JUSKOVA VOĽA ■ V Gréckokatolíckom mládežníckom centre Bárka sa 29. novembra – 1. decembra konala Archieparchiálna škola animátora dobrovoľníka. V Škole učeníka stropkovský protopresbyter otec Slavomír Tarasovič priblížil identitu Boha ako Otca. V Škole služby duchovný správca Bárky otec Patrik Maľarčík hovoril o intimite vo vzťahu s Bohom. V kreatívnom odbore Eva Nemcová vysvetlila základy fotografie. V mediálnom odbore Dominika Šimková a Branislav Bačovčin učili tvoriť plagáty a logá. (Viktória Žolnová)

 

BRATISLAVA ■ Subkomisia pre náuku viery KBS vydala 4. decembra vyjadrenie k používaniu slova krst. Ten znamená „kresťanský obrad prijatia dieťaťa alebo dospelého do Cirkvi“. Použitie slova na veci či zvieratá nie je vhodné, lebo to nie sú osoby a nemôžu byť pokrstené. (TK KBS)

 

TREBIŠOV ■ Na Cirkevnom gymnáziu sv. Jána Krstiteľa sa 4. decembra uskutočnil Deň otvorených dverí. Škola ako jediná v okrese ponúka okrem anglického, nemeckého a ruského jazyka aj výučbu taliančiny. (E. Šimková)

 

KOŠICE ■ V Steel aréne sa pre žiakov základných a stredných škôl 4. – 5. decembra konal 13. ročník Medzinárodného veľtrhu vzdelávania PRO EDUCO, na ktorom sa zúčastnila aj košická Stredná odborná škola pedagogická sv. Cyrila a Metoda. (M. Jeník)

 

BRATISLAVA ■ Parlament SR 5. decembra odmietol novelu zákona o zdravotnej starostlivosti, ktorá mala zlepšiť informovanosť žien pred potratmi a zakázať reklamy umelého prerušenia tehotenstva s hrozbou sankcií. (TASR)

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *