Krátke správy z domova (21)

HAVAJ ■ Misionári otec Jozef Jurčenko CSsR a otec Jozef Kišák CSsR viedli 4. – 6. októbra obnovu misií vo farnosti Havaj. Tá sa niesla v téme mimoriadneho misijného mesiaca október, ktorý vyhlásil Svätý Otec František. Otcovia v tomto duchu povzbudzovali veriacich ku neustálej misii, hlavne v prostredí, kde žijú. (J. Troja CSsR)

 

TRNAVA ■ Veriaci v Katedrále svätého Jána Krstiteľa si 8. októbra pripomenuli trináste výročie odchodu biskupa Pavla Hnilicu k Pánovi. Na úvod svätej omše prítomných privítal trnavský arcibiskup Ján Orosch. Hlavným celebrantom na spomienkovej svätej omši bol prešovský arcibiskup metropolita Ján Babjak, ktorý v homílii priblížil osobnosť biskupa Hnilicu. Prirovnal ho k majáku živej viery a lásky k Ježišovi Kristovi a k jeho presvätej Matke. Na konci svätej omše sa konala spoločná pobožnosť v krypte katedrály pri hrobe biskupa Hnilicu. (TK KBS)

 

ULIČ ■ Na základnej škole sa 12. októbra stretlo desať futbalových tímov na turnaji farností Sninského protopresbyterátu. Úvodnú modlitbu viedol otec Peter Demjanovič a potom prebiehali samotné zápasy. V kategórií mladších o víťazstvo zápasili tímy farností Hostovice, Snina-Brehy, Stakčín, Stakčínska Roztoka, Jalová a Ulič. V staršej kategórii sa stretli tímy farností Klenová, Ladomirov, Stakčínska Roztoka a Ulič. V kategórii mladších zvíťazila farnosť Ulič a v staršej farnosť Stakčín. Duchovní otcovia jednotlivých zúčastnených farností na záver víťazným tímom odovzdali pamätné diplomy, medaily a víťazné poháre. (-mk)

 

DOLNÝ SMOKOVEC ■ Členovia výboru Spolku svätých Cyrila a Metoda sa 12. – 13. októbra zúčastnili na duchovnej obnove v charitnom domove.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *