Jednou vetou (16 – 17)

Mons. Ján Babjak SJ, prešovský arcibiskup metropolita, sprevádzal 30. júna – 9. júla mystičku Myrnu Nazzourovú zo Sýrie v Litmanovej, Veľkom Lipníku, Stropkove, Poprade, Prešove-Sídlisku 3, Snine-Brehoch a Ľutine. (ISPA)

 

V Chráme sv. Cyrila a Metoda v Stropkove sa 2. júla uskutočnila archieparchiálna odpustová slávnosť Matky ustavičnej pomoci a sv. Cyrila a Metoda za prítomnosti prešovského arcibiskupa metropolitu Mons. Jána Babjaka SJ. (ISPA)

 

Mons. Milan Chautur CSsR, košický eparcha, slávil 4. júla v Herľanoch svätú liturgiu pre účastníkov letného tábora farnosti Košice-Staré Mesto. (TSKE)

 

2017_07_04 terchova rusnak4. júla slávil Mons. Peter Rusnák, bratislavský eparcha, v Kostole sv. Cyrila a Metoda v Terchovej archijerejskú svätú liturgiu v priamom prenose TV LUX spolu s apoštolským exarchom Kirom Stojanovom, biskupom zo Skopje (Macedónsko), počas ktorej si uctili relikvie sv. Klimenta Ochridského, prinesené z Ochridu.

 

Pri príležitosti 200. výročia narodenia Andreja Radlinského vydala Slovenská pošta 7. júla poštovú známku s portrétom tohto kňaza, jazykovedca a organizátora náboženského i kultúrneho života, ktorý sa usiloval o kultivovanie a pozdvihnutie slovenského jazyka i národa, bol spoluzakladateľom Matice slovenskej a zakladateľom Spolku sv. Vojtecha a Katolíckych novín.

 

V nedeľu 9. júla slávil Mons. Milan Chautur CSsR archijerejskú svätú liturgiu pri príležitosti stretnutia rodákov v zaniknutej obci Zvala. (TSKE)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *